در حال حاضر از نظر سیستمهای بهداشت جهانی و ملی، تست PCR کرونا در تمامی کشورها، استاندارد طلایی تشخیص این ویروس شناخته میشود. از سیتیاسکن به ندرت برای تشخیص کووید ۱۹ استفاده میشود. از تستهای آنتیژن نیز میتوان برای تشخیص عفونت قبلی استفاده کرد.
تست PCR
بر اساس یک پژوهش جامع در ژانویه ۲۰۲۱، تستهای PCR مخاطی در ۹۷٫۲ درصد موارد، کووید ۱۹ را به درستی تشخیص داده است.
سیتیاسکن
معمولاً سیتیاسکن برای تشخیص کووید ۱۹ استفاده نمیشود اما به طور بالقوه میتواند با شناسایی مشکلات ریوی، کووید ۱۹ را تشخیص دهد. با این حال، سیتیاسکن نسبت به تستهای دیگر، به میزان کمتری کاربردی بوده و در رد احتمال سایر انواع عفونتهای تنفسی مشکل دارد.
مطالعات نشان دادهاند که سیتیاسکن در ۹۱٫۹ درصد اوقات، به درستی مورد مثبت کووید ۱۹ را تشخیص داده اما تنها در ۲۵٫۱ درصد، مورد منفی کووید ۱۹ را به درستی تشخیص داده است.
تستهای آنتیبادی
تستهای آنتیبادی در جستجوی آنتیبادیها یا همان پروتئینهای ساختهشده توسط سیستم ایمنی بدن شما هستند که نشاندهنده وجود عفونت ویروسی با کرونا در گذشته میباشند. به طور خاص، این تستها به دنبال آنتیبادیهایی به نام IgM و IgG میگردند. تستهای آنتیبادی قادر به تشخیص عفونت فعلی با ویروس کرونا نیستند.
پژوهشی که در ژانویه ۲۰۲۱ انجام شد، نشان داد که تست آنتیبادی IgM و IgG به ترتیب وجود این آنتیبادیها را در ۸۴٫۵ و ۹۱٫۶ درصد موارد شناسایی کرده است.
آزمایشگاه ماهان، متمایز در خدمات
آزمایشگاه ماهان یک مجموعه تخصصی در ارومیه است که با دارا بودن تجهیزات روز آزمایشگاهی و پرسنل متخصص، آزمایشهای تشخیصی کرونا را در فضایی کاملا ایزوله با بالاترین دقت ارائه میکند.